Ako jednoducho vyčistiť stolný výrobník ľadu

Obsah:

Ako jednoducho vyčistiť stolný výrobník ľadu
Ako jednoducho vyčistiť stolný výrobník ľadu
Anonim

Pravidelné čistenie aj hĺbkové čistenie vám udrží ľad super čerstvý.

Naberačka sedí v hromade ľadu zo stroja na výrobu ľadu
Naberačka sedí v hromade ľadu zo stroja na výrobu ľadu

Tepový výrobník ľadu je super užitočný na večierkoch alebo kedykoľvek, keď potrebujete ľad (margarity, niekto?). Ide o to, že vedieť, ako vyčistiť výrobník ľadu, je dôležité, ak chcete, aby ľad chutil dobre.

Našťastie, udržiavanie vášho výrobníka ľadu čerstvého a dezinfikovaného skutočne spočíva v dodržaní jednoduchého procesu. Je to rýchle, jednoduché a využíva veci, ktoré už máte doma.

Ako vyčistiť výrobník ľadu na pult v piatich krokoch

Pretože prenosný výrobník ľadu používa vodu, je náchylný na to, aby bol trochu nechutný. Keď sa to stane, môže to ovplyvniť chuť ľadu a možno dokonca spôsobiť, že ľudia ochorejú. Vyhnúť sa funku je však super jednoduché.

Rýchly tip

Túto pravidelnú rutinu čistenia výrobníka ľadu vykonávajte približne raz za mesiac, ak používate výrobník ľadu veľa. Ak ho nepoužívate často a je uskladnený v suchu, môžete ho čistiť menej často.

Kocka ľadu v stroji na výrobu ľadu
Kocka ľadu v stroji na výrobu ľadu

1. Zhromaždite si čistiace prostriedky

Na čistenie výrobníka ľadu budete potrebovať niekoľko vecí:

  • Dve utierky alebo utierky na riad
  • Utierka na riad
  • Misa
  • Teplá voda
  • Ocot
  • Mydlo na riad

2. Odpojte výrobník ľadu a vyprázdnite ho

Skôr ako začnete, odpojte výrobník ľadu, aby sa nespustil, keď sa ho pokúšate vyčistiť. Odstráňte všetok ľad. Ak sa na ňom vytvorila námraza, pred začatím ho nechajte úplne rozmraziť. Vypustite všetku vodu zo stroja.

3. Utrite vonkajšok výrobníka ľadu

V miske zmiešajte teplú vodu a pár kvapiek saponátu. Namočte handričku do mydlovej vody a utrite vonkajšok zariadenia. Opláchnite čistou vodou a osušte.

4. Namiešajte si domáci čistiaci roztok na výrobník ľadu

Chemický produkt na čistenie výrobníkov ľadu si môžete kúpiť v obchode, ale v skutočnosti je oveľa jednoduchšie vyrobiť si vlastný s octom a vodou. Zmiešajte 10 dielov teplej vody a jeden diel bieleho octu v miske.

5. Spustite čistiaci roztok cez stroj

Nalejte čistiaci roztok do výrobníka ľadu a zapojte ho. Spustite cyklus. Keď je to hotové, vyhoďte octový ľad a opakujte s čistou vodou, aby ste ho vypláchli.

Tipy na hĺbkové čistenie stolného výrobníka ľadu, ktorý má pleseň

Ak si všimnete čierne škvrny na kockách ľadu alebo zvyšky plesne vo vašom výrobníku ľadu, musíte vykonať dôkladné čistenie. To bude zahŕňať viac ako ocot, ale nie je to ťažké. Majte tieto tipy na pamäti.

  • Na hĺbkové čistenie výrobníka ľadu môžete použiť komerčný dezinfekčný roztok na výrobu ľadu. Toto je dostupné v domácich predajniach.
  • Prípadne zmiešajte slabý bieliaci roztok z 1 dielu bielidla na 20 dielov vody.
  • Namočte plesnivé časti do bieliacej vody, aby ste zabili pleseň a vydrhnite mäkkou zubnou kefkou.
  • Prelejte bieliacu vodu alebo čistiaci roztok cez výrobník ľadu a nechajte ho niekoľko hodín odstáť.
  • Po hĺbkovom čistení vždy opláchnite čistou vodou.
  • Ak stále vidíte pleseň alebo ju cítite, stále tam je. Opakujte proces hĺbkového čistenia, kým sa nestratí.

Udržujte svoj prenosný výrobník ľadu dlhšie čistý

Keď je váš prenosný výrobník ľadu čistý, môžete ho tak zachovať tak, že ho nikdy neskladujete s vodou. Voda poskytuje živnú pôdu pre baktérie a plesne, takže ak je váš výrobník ľadu suchý, je menej pravdepodobné, že bude vyžadovať hĺbkové čistenie. Menej upratovania pre vás znamená viac času na iné veci, ktoré vás baví, takže sme všetci za predĺženie času medzi prácami.

Odporúča: